Boekel De Nerée wordt BOEKEL en benoemt vier nieuwe partners

Boekel De Nerée heeft de in december 2014 aangekondigde hervormingen en reorganisatie van het kantoor voltooid. De hervormingen en de reorganisatie zijn de uitkomst van een strategische heroriëntatie van het kantoor die is ingegeven door de veranderde vraag in de markt en het besluit het kantoor klaar te maken voor de toekomst. Boekel De Nerée zal vanaf 1 april as. onder de naam BOEKEL verder gaan.

BOEKEL zal met een nieuwe positionering, een nieuw beloningsmodel en een nieuw bestuursmodel gaan opereren. BOEKEL zal in de nieuwe positionering de focus in de praktijkvoering nog meer leggen op de traditionele kerncompetenties van het kantoor: de Corporate en Real Estate praktijk waarbij de deskundigheid in litigation een belangrijke rol speelt. In het nieuwe bestuursmodel zal een CEO samen met een (advocaat) bestuurslid verantwoordelijk worden voor de bedrijfsvoering en het management van BOEKEL.

Dit bestuursmodel maakt het mogelijk dat de advocaten en notarissen van BOEKEL zich volledig kunnen toeleggen op hun praktijkvoering en hun core business. De nieuwe CEO krijgt vergaande bevoegdheden op het gebied van strategie,business development en financieel management. Marien Glerum, thans general manager van Boekel De Nerée, zal benoemd worden tot CEO en deze rol op 1 juli a.s. aanvaarden. Een Raad van Advies, bestaande uit externe deskundigen, zal het nieuwe bestuur bijstaan.

Het nieuwe beloningsmodel betekent dat afgestapt wordt van het traditionele lock step model waarbij partners recht hebben op een gegarandeerd winstdeel gebaseerd op anciënniteit, ongeacht hun performance. Het nieuwe beloningsmodel kijkt naar de werkelijke performance en stimuleert samenwerking. Het biedt daarmee ook de juiste doorgroeimogelijkheden voor jonge talentvolle medewerkers die in een vroeg stadium deel kunnen nemen in de winstdeling en eerder kunnen toetreden als partner bij gebleken geschiktheid. BOEKEL onderscheidt zich hiermee door het dicht betrekken van jong talent bij de bestaande gerenommeerde expertise binnen BOEKEL.

Nieuwe benoemingen
Een bekrachtiging van deze nieuwe koers is de benoeming van een aantal jonge nieuwe partners uit eigen kweek in de Corporate praktijk per 1 april a.s.:

Krijn Hoogenboezem (1977) is specialist op het gebied van Restructuring & Insolvency, Corporate Litigation en Insurance.

Marc Elshof (1982) heeft een brede praktijk op het gebied van Commercial Law, waaronder commercial contracts en litigation, en heeft een bijzondere focus op IT en privacy.

Marc Kuijper (1980) is specialist in het Mededingingsrecht en heeft een bijzondere focus op Competition Litigation en Europees recht.

Casper Haket (1975) gaat als Head of Corporate/M&A de fusie- en overnamepraktijk nationaal en internationaal verder vormgeven.

De nieuwe focus op Corporate & Real Estate en de doorstroming van toptalent zorgen voor een verandering in de partnership. Vijf partners hebben er voor gekozen BOEKEL per 1 april a.s. te verlaten om elders werkzaam te zijn. BOEKEL zal onderdeel blijven van een internationaal netwerk met een vestiging in Londen.

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.
Redactie

Reageer

Wees de eerste met een reactie

avatar
  Subscribe  
Ontvang alerts