Geen extra geld voor Rechtspraak

De Tweede Kamer heeft gister 2 moties verworpen die de regering opriepen 200 miljoen extra beschikbaar te stellen voor de begroting van Veiligheid en Justitie. De moties waren ingediend door de SP en het CDA, tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen vorige week. Dat ze zijn verworpen, betekent dat er op dit moment geen extra geld beschikbaar komt voor de Rechtspraak.

Begroting
Eind november bespreekt de Tweede Kamer de begroting voor het ministerie van Veiligheid en Justitie. De Rechtspraak zal voor die tijd benadrukken dat er structureel 52 miljoen euro extra nodig is om te investeren in kwaliteit, en de aangekondigde maatregelen in huisvesting te voorkomen.

Bezuinigen
De Rechtspraak moet fors bezuinigen: 32 miljoen euro in 2016, oplopend tot 88 miljoen in 2020. Tegelijkertijd moet geïnvesteerd in modernisering en digitalisering van procedures en het op peil houden van de kwaliteit van de rechtspraak.

Om deels tegemoet te komen aan de opgelegde bezuiniging, hebben de Raad voor de rechtspraak en de presidenten van de gerechten een plan gepresenteerd waarin bezuinigd wordt op gebouwen doordat het zaakspakket en de kantoorruimte op 7 van 32 zittingsplaatsen wordt teruggebracht.

Bron: De Rechtspraak

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.
Redactie

Reageer

Wees de eerste met een reactie

avatar
  Subscribe  
Ontvang alerts