Kantonrechter schorst bewindvoerder

De kantonrechter te Bergen op Zoom heeft een bewindvoerder (die daarnaast ook optrad als curator en mentor) geschorst in verband met de wijze waarop hij zijn werkzaamheden heeft uitgevoerd. In de zaken waarin de bewindvoerder was benoemd, is een opvolgend (tijdelijk) wettelijk vertegenwoordiger benoemd. De onder bewind/curatele gestelden zijn persoonlijk geïnformeerd over de schorsing en de benoeming van een opvolgend bewindvoerder/curator.

Aangifte
Op dit moment wordt onderzocht of, en zo ja in hoeverre, het handelen van de bewindvoerder tot schade heeft geleid. Dit onderzoek is nog niet afgerond maar geeft inmiddels wel aanleiding tot het doen van aangifte bij de politie. Deze aangifte zal op korte termijn worden gedaan, waarna het onderzoek wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie. De rechtbank zal bovendien onafhankelijk onderzoek laten doen naar de wijze waarop het toezicht ten aanzien van deze bewindvoerder is gerealiseerd.

Bron: De Rechtspraak

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.
Redactie

9
Reageer

avatar
8 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Amy SlimmennataschjaikecelikTon Driessen Recent comment authors
  Subscribe  
meest recent minst recent
Ontvang alerts
Amy Slimmen
Gast
Amy Slimmen

Door wie wordt een bewindvoerder gecontroleerd?

Amy Slimmen
Gast
Amy Slimmen

Gaat dit om de heer H…………..s? Heb zojuist gehoord dat deze zou zijn overleden (als het om dezelfde persoon gaat). Mijn zus stond ook onder zijn bewind met alle gevolgen van dien. Nu onder bewind van een ander, maar wederom geregeld geen weekgeld. Waar is de controle? Bij wie kun je hiervoor terecht?

ike
Gast
ike

ben bezig met het programma opgelicht, om dit weer een keer onder de aandacht te brengen, ben dus op zoek naar mensen die ook zijn benadeeld door deze man.
zodat er meer daad kracht komt.

nataschja
Gast
nataschja

toen het pas aan het licht kwam… echt zo van dit kan NIET schande!! toen kon ik maar 1 iemand… nu inmiddels ander halve jaar later ofzo?? erg schandalig het zo lang duurt… moeten wij als simpele burgers ns doen… afijn… maar nu ken ik inmiddels 3 gedupeerde… GOED je deze stappen wil gaan zetten… alle beetjes helpen… en voor mede gedupeerde? kijk op de facebook pagina klachten over bewindvoerders ik zal wel ns checken bij de gedupeerde die ik ken hoe of wat…

nataschja
Gast
nataschja

nu meerrrr dan 1 jaar verder is er nog niks duidelijk.. een goeie vriend van mij is nog steeds in schock en met de gedachten en vraag waarom?? ook de vraag waarom duurt het voor wb dit meer dan 1 jaar?? zal ik wat zeggen?? mijnzoon he? toen kind van 13, had 1x kauwgom gepikt in een supermarkt hij werd SCHANDALIG opgakt, verhoort, behandelt, alsof hij zware crimineel was ik werd ook aangesproken alsof mn zoon een moord had gepleegt.. en dit duurt 1 jaar TRIEST en ONRECHT VAARDIG… een goeie vriend van mij is al meer dan een jaar… Read more »

celik
Gast
celik

Hallo.schuld eisers zijn terug gekomen.ik heb vandag gehoord dat curator door politie opgehald was.ik heb aan curator bijna 20 DUIZEND euro betald tegen mijn schulden.nu schuld eisers na 4 jaar bij mij weer terug.weet iemand of wat ik kan doen.grt celik

SLUIT
CLOSE