Kolven onder werktijd? Wie betaalt dat?

Vrouwen hebben het recht om te kolven onder werktijd met behoud van salaris. Dat niet iedere werkgever zich daar aan houdt, bewijst prijsvechter Action maar weer eens.Die zette een kersverse moeder op straat nadat ze weigerde de uren die ze had gebruikt om te kolven voor eigen rekening te nemen. De werkneemster liet het er niet bij zitten en sleepte Action voor het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht.

Kolven onder werktijd voor rekening van werkgever
De vrouw komt op het hoofdkantoor van Action te werken via uitzendbureau Adecco. Adecco deelt aan Action mee dat de werkneemster twee à drie keer per dag moet kolven en dat zij dat voor eigen rekening zal nemen. Hiermee stemt de vrouw in eerste instantie ook in. Wanneer zij later alsnog deze uren wil laten declareren, is Action not amused. De vrouw wordt verzocht te vertrekken.

Oordeel College voor de Rechten van de Mens
Het College is niet te spreken over de handelwijze van Action. Zij oordeelt dat de werkneemster recht heeft op behoud van salaris bij het kolven onder werktijd. Omdat Action zich daar niet aan heeft willen houden en de vrouw daarom heeft gevraagd te vertrekken, heeft Action zich schuldig gemaakt aan discriminatie wegens moederschap.

Wie benieuwd is naar het oordeel, kan deze hier vinden.

Bas van de Pol

Bas van de Pol

Paralegal bij Croon Davidovich
Bas van de Pol is werkzaam als paralegal bij Croon Davidovich Advocaten.
Bas van de Pol

Recente blogs van Bas van de Pol (overzicht)

Reageer

avatar
  Subscribe  
Ontvang alerts
SLUIT
CLOSE