Rechters staan centraal in nieuwe afleveringen ‘Kijken in de ziel’

Na de series over psychiaters (bekroond met de Zilveren Nipkowschijf), voetbaltrainers, advocaten, politici, artsen, topondernemers (waarvan het interview met Rijkman Groenink werd bekroond met de Sonja Barend Award) en journalisten komt de NTR nu met een nieuwe serie van Kijken in de ziel, waarin Coen Verbraak praat met rechters.

Zij zijn aangesteld om de knoop door te hakken; van burenruzies en ontslagzaken tot verkrachting en moord. Hoe komen rechters tot hun beslissing? Hoe zeker zijn ze van hun zaak, of twijfelen ze weleens over een vonnis? Zijn rechters inderdaad nogal wereldvreemde mensen die de rauwheid van de samenleving eigenlijk niet kennen? Hoe is het om iemand levenslang op te leggen? Maakt het voor de strafmaat eigenlijk uit waar je in Nederland voor de rechter staat? Zijn er wetten waar ze het niet mee eens zijn? En wat vinden ze van de toenemende bemoeienis van de politiek met de rechtspraak?

Vanaf maandag 20 juli praten twaalf rechters – die onder meer Volkert van der G., Mohammed B. en Robert M. berechtten – zes weken lang met Coen Verbraak over hun vak én over zichzelf. In de serie zijn Frans Bauduin, Martien Diemer, Jan Moors, Jurjen Bade, Wendy Vierveijzer, Frank Visser, Jacqueline Dubois, Elianne van Rens, Sandra Schreuder, Shirin Milani, Rinus Otte en Sebastiaan Hermans te zien.

Uitzending: maandag 20 juli t/m 24 augustus, 21.10 uur, NPO 2

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.
Redactie

Reageer

Wees de eerste met een reactie

avatar
  Subscribe  
Ontvang alerts