Wet pensioencommunicatie aangenomen

De informatie uit het uniform pensioenoverzicht en de startbrief is voor de pensioendeelnemer vaak onvoldoende begrijpelijk. De Wet pensioencommunicatie, die op 19 mei 2015 is aangenomen door de Eerste Kamer, moet daarin verandering brengen. Mr. Ronald Verheij en mr. Claudia van Hunsel van RWV Advocaten geven uitleg.

Door middel van een overzichtelijk pensioenoverzicht moet de deelnemer inzage worden gegeven in de door hem opgebouwde pensioenvoorziening en de hierbij behorende risico’s. Pensioenfondsen en pensioenverzekeraars worden verplicht om aan de pensioendeelnemer een totaaloverzicht te verstrekken van alle opgebouwde rechten, inzicht te verschaffen in de koopkrachteffecten en van de risico’s, rekening houdende met diverse, zowel negatieve als positieve, scenario’s.

Ook zal de verbeterde pensioencommunicatie de deelnemer duidelijk(er) moeten maken welke keuzemogelijkheden hij heeft en wat de gevolgen zijn van belangrijke levensgebeurtenissen, zoals werkloosheid of overlijden vóór de pensioendatum. De Wet pensioencommunicatie zal per 1 juli 2015 in werking treden.
Meer informatie over pensioen?

Heeft u een vraag over pensioen, stel ze gerust aan onze pensioenrechtadvocaten Ronald Verheij en Claudia van Hunsel. Zij behandelen pensioenvraagstukken op alle voorkomende rechtsgebieden, zoals arbeidsrecht, ondernemingsrecht, familierecht, algemeen vermogensrecht, faillissementsrecht, het verzekeringsrecht en het bestuursrecht. Tevens zijn ze aangesloten bij de PensionLawyers Association (PLA) het landelijke netwerk van gespecialiseerde pensioenadvocaten. Hiermee bent u altijd verzekerd van het beste pensioenadvies!

Mr. Ronald Verheij en mr. Claudia van Hunsel zijn als advocaat verbonden aan RWV Advocaten in Leiden. Claudia rondde in april 2012 haar master rechten in de richting Arbeid en Onderneming aan de Universiteit van Maastricht af. Ronald is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en het sociaal zekerheidsrecht.

Reageer

Wees de eerste met een reactie

avatar
  Subscribe  
Ontvang alerts