Boekhouder transportbedrijf veroordeeld voor verduistering van ruim een ton

De voormalige boekhouder van een transportbedrijf uit Etten-Leur is door de rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur. De vrouw krijgt bovendien een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Ze verduisterde ruim 126 duizend euro. Dat bedrag moet ze terugbetalen.

Fictieve facturen
Tussen 2011 en 2014 fraudeerde de vrouw door het aanmaken van fictieve facturen. De uitbetaling van de facturen liet ze doen op haar eigen bankrekening. De rechter stelt dat de verdachte daardoor het vertrouwen van haar werkgever ‘op grove wijze beschaamd heeft’.

Blanco strafblad
Bij de strafoplegging houdt de rechtbank rekening met het blanco strafblad van de verdachte en haar persoonlijke omstandigheden. Op het moment dat ze de feiten pleegde verkeerde ze in ‘psychische onbalans’, onder andere door relationele problemen. De vrouw heeft zich onder behandeling gesteld. De rechter laat ook meewegen dat ze de zorg heeft over een hulpbehoevende minderjarige zoon. Bovendien heeft ze inmiddels een andere baan en was ze al begonnen met het aflossen van haar schuld. De straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Bron: De Rechtspraak

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.
Redactie

Reageer

avatar
  Subscribe  
Ontvang alerts
SLUIT
CLOSE