Dreigend tekort aan ervaren juristen

Het aantal juridische vacatures is in het vierde kwartaal met meer dan 25% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grootste vraag komt nog steeds vanuit de zakelijke dienstverlening (+47%) en de intermediairs (+17%). Maar ook de overheid zoekt naarstig naar juristen. Deze sector laat een stijging van 36% zien van het aantal juridische vacatures. Dit blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2015’ van Yacht.

Joost Duffhues, Commercieel Manager bij Yacht Legal: “De vraag naar juristen zet goed door. Na een forse stijging van het aantal vacatures in oktober, gevolgd door een pas op de plaats in november, steeg het aantal vacatures in december weer flink. Bedrijven blijven op zoek naar juristen. En niet alleen binnen de zakelijke dienstverlening en de intermediairs. De overheid is ook flink op zoek. Alleen bij de financiële dienstverlening stagneert de groei in het aantal juridische vacatures.”

Korte terugblik op 2015
In 2015 is het aantal juridische vacatures 26% gestegen t.o.v. 2014. De vraag in de advocatuur steeg met 47%, de vraag naar uitvoerend juridisch medewerkers met 41% en de vraag naar bedrijfsrechtjuristen met 49%. De arbeidsmarkt wordt geleid door de zakelijke dienstverlening (+33%) en de intermediairs (+20%).

Bron: Yacht

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.
Redactie

Reageer

Wees de eerste met een reactie

avatar
  Subscribe  
Ontvang alerts