41% van de aangeboden juridische vacatures vereist HBO opleidingsniveau

In februari 2017 waren er 3,989 vacatures beschikbaar in de juridische sector dit is 1.6% van de 251,087 vacatures op zoekmachine site Adzuna. Meer dan de helft van de aangeboden vacatures in de juridische sector is op zoek naar juridische medewerkers of juristen.

  • 65% van het totale vacature aanbod in de juridische sector vraagt naar juristen, juridische medewerkers of juridisch adviseurs.
  • Er zijn 368 vacatures (9,7%) voor advocaten, vooral in Amsterdam zijn er veel vacatures beschikbaar
  • 19% van alle juridische vacatures vereist een WO-opleidingsniveau en 41% van de vacatures vereist een HBO opleidingsniveau.
  • In vergelijking met provincies Noord-Holland en Zuid Holland heeft Provincie Utrecht het minst aantal nieuwe vacatures in de afgelopen 30 dagen. 193 Nieuwe vacatures of 33% van het aanbod in Utrecht is recent geplaatst.

Er zijn veel nieuwe vacatures toegevoegd in de juridische sector, vooral in de provincies Groningen en Drenthe, van het lokale vacatureaanbod is maar liefst 65% geplaatst in de afgelopen 30 dagen. Wat opvallend is, is dat de Randstad in het geheel veel vacatures aanbied, ongeveer 50% van alle aangeboden vacatures, maar dat het aandeel nieuwe vacatures voornamelijk groot is in provincies Groningen en Overijssel. De provincie Utrecht is de enige provincie waar er opvallend laag aantal nieuwe vacatures geplaatst zijn.

De meeste vacatures zijn te vinden in Noord Holland, Amsterdam vult 49% van de totale vacatures in Noord Holland. Op de tweede plaats komt Utrecht met 243 vacatures en als derde Rotterdam met 204 vacatures.

68% van de vacatures voor juristen en juridische medewerkers is de afgelopen 30 dagen toegevoegd. Wat vooral opvallend is dat 49% van de aangeboden vacatures een HBO diploma vereist, terwijl maar 18% een WO-opleiding vraagt. De vraag naar een HBO diploma kun je ook weer terug zien in de sterke vraag naar juridische medewerkers, de vereisten voor het beroep is een HBO diploma.

54% Van de vacatures in de juridische sector zijn in de afgelopen 30 dagen geplaatst. Dit is beter dan sectoren als accounting, waarvan 44% van het aanbod nieuwe vacatures zijn, of gezondheidszorg 49% van het aanbod nieuwe vacatures zijn.

Daarnaast zien we ook dat er een stijging in aangeboden salarissen is, terwijl in november 2016 de gemiddeld aangeboden salaris van een jurist rond de € 36,982 was is het dit jaar gestegen naar een gemiddelde van € 38,165. Deze trend zie je ook weer terug bij juridisch adviseurs, in november 2016 was de gemiddeld aangeboden salaris € 48,882 en sinds januari 2017 is het gestegen naar € 51,572. De gemiddeld aangeboden salaris van de juridische sector in het geheel is van november 2016 met € 2,905 gestegen naar een bedrag van € 35,373.

Bron: Adzuna

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.
Redactie

Reageer

Wees de eerste met een reactie

avatar
  Subscribe  
Ontvang alerts