AKD sterkste groeier in Top 50 kantoren

AKD is met een omzetgroei van ruim 15% over het boekjaar 2015/2016 de sterkste groeier in de Top50 advocatenkantoren. Dat blijkt uit onderzoek van Advocatie naar de omzetontwikkeling van de Top50 advocatenkantoren over het boekjaar 2016.

AKD zag de omzet over het gebroken boekjaar 2015/2016 toenemen met 15,6%, van 55,4 naar 64,1 miljoen euro. De omzet is daarmee na een aantal mindere jaren in een keer terug op het niveau van de succesvolle periode 2010 t/m 2012. Het bedrijfsresultaat nam met meer dan 50% toe, van 9,6 naar 14,3 miljoen euro.

In een reactie op het onderzoek van Advocatie geeft managing partner Erwin Rademakers van AKD aan dat de nieuwe strategie die het kantoor zo’n drie jaar geleden inzette, de aanjager is van de groei. “We probeerden meer betrokken te raken bij grensoverschrijdende projecten, wat aardig lukte, en ook de economie zit weer mee. Verder heeft AKD nu ook een fiscale adviespraktijk, zodat we echt full service zijn geworden. Concreet betekent dit dat er in het boekjaar 2015/2016 vijf maanden fiscale omzet zit.”

Ook in het recent verstreken financiĆ«le jaar 2016/2017 heeft de omzetgroei zich doorgezet, mede dankzij de opening van een AKD-vestiging in Luxemburg in juli vorig jaar. “We kunnen nog geen exacte cijfers geven, maar onze omzet is afgelopen boekjaar zeker met vijf tot tien procent gestegen,” zegt Rademakers. “We gaan daarom verder met de aanscherping van onze strategie; de cijfers onderschrijven dat we op de goede weg zijn. We merken dat we als een aantrekkelijker kantoor worden gezien nu we ook tax aanbieden en in de hele Benelux gevestigd zijn.”

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.
Redactie

Reageer

Wees de eerste met een reactie

avatar
  Subscribe  
Ontvang alerts