Amsterdamse advocaat van tableau geschrapt wegens gesjoemel met grote geldbedragen

Een Amsterdamse advocaat is met directe ingang geschrapt van het tableau en mag zijn beroep niet meer uitoefenen. Dit is het gevolg van het aannemen van zo’n €100.000 cash van een verdachte drugshandelaar. Uit onderzoek werd duidelijk dat hij tussen januari 2010 en met maart 2013 zeker dertien keer contant geld heeft aangenomen van de verdachte. Volgens de Amsterdamse advocaat was hij slechts onderdeel van een team van Poolse advocaten en een Amerikaanse advocaat.

Daarnaast maakte hij gebruik van een derdenrekening voor het ontvangen en doorstorten van de contante bedragen in het kader van declaraties van buitenlandse advocaten. Zo werd er 15.000 euro doorbetaald aan een Poolse advocaat.

De raad concludeert dat de advocaat door zijn werkwijze niet integer heeft gehandeld. ‘Door contante betalingen aan te nemen, buiten de administratie om, en geen facturen te sturen, heeft verweerder in strijd gehandeld met één van de kernwaarden van de advocatuur, te weten integriteit.’

Bron: Advocatie/AD

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.
Redactie

Reageer

1 Reactie op "Amsterdamse advocaat van tableau geschrapt wegens gesjoemel met grote geldbedragen"

avatar
  Subscribe  
meest recent minst recent
Ontvang alerts
S.M.Nanhekhan
Gast

Landsadvocaat en advocaten die de Advocatenwet geschonden hebben samen met de rechter, dat gedupeerde zijn schade vergoeding omtrent onrechtmatige daad van justitie niet krijgt dienen voor misdaad gestraft te worden. En dienen van tableau geschrapt te worden.
Zulke praktijken horen NIET in de rechtsgang.

SLUIT
CLOSE