Gevangenisstraf voor vader die dochter doodschudt

Een 26-jarige man uit Den Haag is veroordeeld voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, met de dood als gevolg, aan zijn bijna 4 maanden jonge dochter. Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag uitspraak gedaan in zijn strafzaak. De man heeft zijn dochter geschud. Zijn dochter heeft daardoor zwaar hersenletsel opgelopen, waaraan zij is overleden. Het Haagse hof legt de man een gevangenisstraf van 27 maanden op.

De verdachte, Rudolph H. stond niet voor de eerste keer voor de rechter. Eerder mocht hij zich al verantwoorden voor zijn praktijken als jihadronselaar. De bekeerling zou fungeren als mediaman van een criminele organisatie in Den Haag die jongeren ertoe aanzette om in IS-gebied te gaan strijden.

De rechtbank had eerder bewezen dat de man zich schuldig had gemaakt aan doodslag. Het hof acht niet bewezen dat de man zijn dochter wilde doden of de kans op de dood van zijn dochter bewust heeft aanvaard, maar wel dat hij op de koop heeft toegenomen dat zijn dochter door het schudden zwaar lichamelijk letsel kon oplopen. Evenals de rechtbank vindt het hof een gevangenisstraf van 30 maanden passend. Omdat het strafproces te lang heeft geduurd, legt het hof een gevangenisstraf van 27 maanden op.

Saillant detail: H. is zoon van een senior rechter, verbonden aan rechtbank Zeeland/West-Brabant.

Arrest: ECLI:NL:GHDHA:2017:2810

Bron: De Rechtspraak/RTL

Reageer

avatar
  Subscribe  
Ontvang alerts
SLUIT
CLOSE