Rechtbank Amsterdam doet aangifte wegens diefstal van documenten

De rechtbank Amsterdam werd vorige week door een krantenredactie geïnformeerd over het feit dat er papieren documenten van de rechtbank Amsterdam in het bezit van de krantenredactie waren gekomen. De redactie heeft die documenten inmiddels geretourneerd. De rechtbank van Amsterdam heeft vervolgens aangifte gedaan. Het gaat vooral om interne stukken, maar ook over kopieën van materiaal dat in strafzaken is gebruikt.

Het zijn papieren documenten die ter vernietiging in een papiercontainer zijn gestopt. De vernietiging van oud papier gebeurt op frequente basis door een gespecialiseerd bedrijf. De papiercontainers zijn standaard afgesloten en staan standaard op terrein dat niet publiekelijk toegankelijk is. Hoe dit oud papier bij de krantenredactie terecht kon komen, moet worden onderzocht.

Onrechtmatig
De rechtbank Amsterdam benadrukt dat dergelijk onrechtmatig verkregen materiaal niet door onbevoegden hoort te worden meegenomen, niet aan derden hoort te worden overhandigd en ook niet door derden hoort te worden gebruikt.

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.
Redactie

Reageer

1 Reactie op "Rechtbank Amsterdam doet aangifte wegens diefstal van documenten"

avatar
  Subscribe  
meest recent minst recent
Ontvang alerts
Sergio
Gast
JA DEZE CLAIM HEEFT EEN GROOT SUCCES, als de documenten lagen als ‘ oud vuil ‘ binnen het gebouw. Ik heb mijn huis laten opknappen en, een paar oude antieke boeken lagen op de grond. De aanmeer heeft echter deze boeken weg gegooid. Ik heb een claim van diefstal gedaan, en e zaak kwam voor de rechter. De rechter stelde mij in het gelijk, NIETS MAG UIT HET PAND UIT ZONDER TOESTEMMING VAN DE EIGENAAR. Als de boeken buiten waren, buiten, op de openbare weg, of buiten het terrein dat in de kadaster is geregistreerd als mijn eigendom, dan iedereen… Read more »