Verplichte opname voor poging tot doodslag in Amersfoort

Een 50-jarige man is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld voor een poging tot doodslag bij een opvanghuis van het Leger des Heils in Amersfoort. De man sneed een medebewoner in zijn hals. De rechtbank legt een verplichte opname in een psychiatrisch ziekenhuis op.

Psychose
De man heeft vaker last van psychoses. Doordat de man nu een cocktail met drugs had ingenomen werd deze psychose versterkt. Hij sneed een medebewoner van het opvanghuis in zijn hals. De medebewoner was op dat moment televisie aan het kijken. De verwonding viel bij het slachtoffer relatief gezien mee.

Ontoerekeningsvatbaar
De psychische- en persoonlijkheidsstoornissen in combinatie met het drugsgebruik van de man hebben voor het grootste deel gezorgd dat hij schuldig is aan de poging tot doodslag. De rechtbank vindt daarom dat de man ontoerekeningsvatbaar is. Daarnaast vindt de rechtbank dat de kans groot is dat de man in herhaling valt en dan een gevaar is voor de veiligheid van personen of goederen. Om het gevaar voor herhaling te verminderen vindt de rechtbank het noodzakelijk dat de man een jaar behandeld wordt in een psychiatrisch ziekenhuis.

Vrijspraak
De rechtbank spreekt de man vrij van een bedreiging en van het onbruikbaar maken van zijn ophoudcel. De rechtbank kan niet wettig en overtuigend bewijzen dat hij zich daar schuldig aan heeft gemaakt.

Bron: De Rechtspraak

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.
Redactie

Reageer

Wees de eerste met een reactie

avatar
  Subscribe  
Ontvang alerts