13/07/2020 06:27

Een legaal alternatief voor pepperspray

Veel ondernemers voelen zich niet veilig in hun zaak en willen iets bij zich hebben om zich te kunnen verdedigen wanneer ze het slachtoffer worden van mensen met verkeerde bedoelingen. Pepperspray lijkt dan de beste oplossing ware het niet dat het gebruik en bezit in Nederland verboden is. Oppassen dus als je dit product net over de Duitse grens bij een tankstation of via E-bay koopt.

In Duitsland mag Pepperspray worden verkocht en worden gebruikt om jezelf te beschermen tegen agressieve dieren. Het gebruik bij mensen is ook bij onze buren strafbaar. Pepperspray en traangas vallen in Nederland onder de Wet wapens en munitie. Alleen politieagenten mogen onder bepaalde omstandigheden gebruik maken van pepperspray.

Legaal alternatief
Een legaal alternatief is de X-marker, een zelfverdedigingsspray. Dit houdt wel in dat hij alleen in noodsituaties gebruikt mag worden. Je mag de spuitbus dus alleen gebruiken wanneer er echt geen andere optie is om een ‘aanval’ af te wenden.

De X-marker laat bij het spuiten een blauwe gloed achter op de belager die 2-3 dagen zichtbaar blijft. Bij het spuiten ontstaat er een schuimlaag waardoor de belager tijdelijk niets ziet. Hij zal het schuim proberen weg te vegen waardoor de blauwe gloed zich over de rest van het lichaam verspreid.

De X-marker bevat een onschuldige kleurstof die absoluut ongevaarlijk is voor de gezondheid en maakt het makkelijker om de belager op te sporen. Zelfs na een flinke wasbeurt zal de kleurstof nog enkele dagen zichtbaar blijven.

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Initiatiefnemer Rechtblog
Selwyn Donia is de initiatiefnemer van Rechtblog.nl. In het dagelijks leven ondersteunt hij organisaties en particulieren bij arbeids(markt)vraagstukken. Regelmatig blogt hij over het arbeids- en sociale zekerheidsrecht.

3 Reacties op Een legaal alternatief voor pepperspray

  1. duur goedje, haarspray is veel effectiever en ook legaal. Bovendien kun je een mengsel maken van tabasco en water, zeven en in een verstuiver doen. Reken maar dat de aanvaller gaat janken als een puppy en het is legaal om verdunde tabasco te spuiten, dus geen enge rechtszaken, het is geen pepperspray, maar heeft een soortgelijk effect…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT