29/01/2020 10:53

Second opinion door een advocaat

Advocaten worden regelmatig benaderd door mensen die ontevreden zijn over het juridisch advies van een rechtsbijstandsverzekeraar. In zo’n geval kunt u niet alleen een klacht indienen, maar heeft u ook recht op een second opinion. Een door u uit te kiezen advocaat beoordeelt dan of de rechtsbijstandsverzekeraar wel juist heeft geadviseerd. AMS advocaat Thomas van Vugt, die regelmatig gevraagd wordt een second opinion te geven, legt uit hoe het werkt.

Klacht rechtsbijstandverzekeraar: de klachtenregeling
In Nederland zijn er diverse rechtsbijstandverzekeraars. Denk aan de DAS, Achmea Rechtsbijstand, ING en Interpolis. Als u het niet eens bent met de wijze waarop uw rechtsbijstandsverzekeraar uw zaak heeft behandeld kunt u daarover een klacht indienen. Iedere rechtsbijstandsverzekeraar in Nederland heeft daarvoor een interne klachtenprocedure. Veel rechtsbijstandverzekeraars hebben een speciaal formulier waarmee u uw klacht kunt indienen.

De geschillenregeling: second opinion aanvragen
Een verzekerde heeft op grond van de polisvoorwaarden het recht om een second opinion aan een advocaat te vragen. De advocaatkosten die hiermee gepaard gaan komen voor rekening van de rechtsbijstandsverzekeraar. De verzekerde mag dus zelf een advocaat uitkiezen. De advocaat van uw keuze maakt van tevoren afspraken met de rechtsbijstandverzekeraar over de kosten die gepaard gaan met het geven van de second opinion.

Advocaat voor second opinion rechtsbijstand
De advocaten van AMS Advocaten in Amsterdam hebben veel ervaring met het geven van een second opinion. Bent u het niet eens met uw rechtsbijstandsverzekeraar en zoekt u een advocaat die een second opinion kan afgeven, neemt u dan gerust en vrijblijvend contact op met ons advocatenkantoor.

mr. Thomas van Vugt

mr. Thomas van Vugt

Advocaat verbintenissenrecht & ondernemingsrecht bij AMS Advocaten
Thomas adviseert en procedeert met name op het gebied van het verbintenissenrecht, waaronder het ondernemingsrecht, het vastgoedrecht, het huurrecht bedrijfsruimte en mediarecht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT