23/02/2020 21:02

Vonnis: Turks basisonderwijs geen taak van staat

Volgens de rechtbank Den Haag is het niet de taak van de Nederlandse Staat om onderwijs in de moedertaal van allochtone kinderen te faciliteren op basisscholen. Volgens de Turkse belangenorganisaties moet Nederland onderwijs van allochtone talen op de basisschool steunen omdat Nederland anders in strijd handelt met internationale verdragen. De rechtbank kon zich hier niet in vinden.

De rechtbank heeft geoordeeld dat uit de verdragsbepalingen waarop de belangenorganisaties zich hebben beroepen niet een recht volgt op onderwijs van de allochtone moedertaal aan kinderen in het basisonderwijs. Ook kunnen de organisaties niet rechtstreeks een beroep doen op deze verdragsbepalingen om dit onderwijs af te dwingen in Nederland.

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

2 Reacties op Vonnis: Turks basisonderwijs geen taak van staat

  1. Het moet niet gekker worden in dit land. Moedertaal is Turks? Laat dit soort leden maar eerst de voertaal onder de knie krijgen zodat ze straks iets kunnen bijdragen. Goede uitspraak.

  2. Terecht lijkt mij. We leven hier in Nederland en als leraar maak ik mij zorgen om de taalachterstand van deze 3e en 4e generatie turken. Willen ze volledig kunnen participeren in de samenleving dan moeten ze gewoon de Nederlandse taal machtig zijn en dit zijn ze meestal niet. Daarnaast is hun moedertaal Nederlands, ze zijn namelijk hier geboren. Terechte uitspraak van de rechter om verdere segregatie tegen te gaan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT