05/06/2020 23:26

Briefgeheim gaat ook gelden voor e-mail en sociale media

De regering wil dat artikel 13 van de grondwet aangepast wordt zodat ook e-mail onder het briefgeheim komt te vallen. Het wordt dan illegaal om zonder toestemming e-mail van iemand anders te lezen. Vooralsnog valt e-mail niet onder het briefgeheim. De wet zal ook een andere naam krijgen. De wet zal als ‘brief- en telecommunicatiegeheim’ door het leven gaan. Het brief- en telecommunicatiegeheim zal ook gelden voor persoonlijke berichten op Skype, Facebook, Twitter etc. De politie, AIVD en MIVD vormen een uitzondering. Zij mogen met toestemming e-mail en andere persoonlijke digitale informatiewisseling blijven bekijken.

De wijziging van de Grondwet wordt nu ingediend bij de Tweede Kamer. Na instemming van de meerderheid van de Tweede Kamer en vervolgens de Eerste Kamer, moet het plan nog eens de eerstvolgende verkiezingen doorkomen.

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Initiatiefnemer Rechtblog
Selwyn Donia is de initiatiefnemer van Rechtblog.nl. In het dagelijks leven ondersteunt hij organisaties en particulieren bij arbeids(markt)vraagstukken. Regelmatig blogt hij over het arbeids- en sociale zekerheidsrecht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT