01/06/2020 11:05

Directeur thuiszorgbureau veroordeeld tot 21 maanden cel

De directeur van een failliet thuiszorgbureau uit Hengelo is veroordeeld tot 21 maanden cel, waarvan 7 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. De rechtbank Overijssel oordeelt dat onder haar leiding 3 jaar lang op grote schaal is gefraudeerd met de declaraties van zorguren. Het zorgbureau declareerde duurdere uren dan dat zij werkelijk aan zorg besteedde. Onder leiding van de vrouw verleende het bedrijf huishoudelijke hulp aan cliënten en bestempelde deze hulp vervolgens als veel duurdere zorg. Daarnaast zijn meer uren aan zorg gedeclareerd dan in werkelijkheid was verleend.

Misbruik van zorgafhankelijke mensen
De voormalig directeur maakte misbruik van zorgafhankelijke mensen, die zelf geen inzicht hadden in de wet- en regelgeving met betrekking tot de zorgverlening. Zij had daarbij geen oog voor de schadelijke gevolgen hiervan voor de financiering van de zorg. De vrouw zag het laakbare van haar handelen niet in en bagatelliseerde haar rol door telkens een vermeende rechtvaardiging te zoeken.

Financiële schade
In het dossier is de zorgverlening aan een 45-tal cliënten nader onderzocht. Deugdelijke rapportage van de opsporingsinstantie over het totale nadeel dat is veroorzaakt ontbreekt. De rechtbank schat dat het financiële nadeel dat met die 45 dossiers samenhangt ligt tussen de 250.000 en 500.000 euro.

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT