13/07/2020 07:30

24 maanden gevangenisstraf voor seksueel misbruik kleindochter

De rechtbank heeft een 60-jarige man uit Wekerom veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor seksueel misbruik van zijn kleindochter. De man vergreep zich enkele keren aan zijn destijds 7-jarige kleindochter. Het misbruik vond plaats tijdens het oppassen.

Eigen belang
De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij alleen heeft gehandeld ter bevrediging van zijn eigen seksuele gevoelens, zonder ook maar enig moment na te denken over de gezondheid van zijn kleinkind en de gevolgen voor haar in de toekomst.

Meldplicht en ambulante behandeling
Aan het voorwaardelijke deel van de straf van de man zijn onder andere de bijzondere voorwaarden van een meldplicht bij reclassering en een ambulante behandeling verbonden. De rechtbank vindt het noodzakelijk dat de hulp en begeleiding die de man heeft gekregen naar aanleiding van het strafbare feit, wordt voortgezet. Het voorwaardelijke deel van de straf is verbonden aan een proeftijd van 4 jaar. Dit is een langere proeftijd dan normaal, omdat de man geen inzicht heeft in de oorzaak van zijn handelen en de gevolgen daarvan.

De volledige uitspraak vind je hier.

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT