18/06/2019 07:04

Celstraf voor poging tot seksuele uitbuiting

Een 28-jarige man uit Utrecht heeft zich ongeveer een half jaar lang schuldig gemaakt aan een poging tot mensenhandel. Ook heeft hij geprobeerd om een minderjarig meisje ontucht te laten plegen met een derde. De rechtbank veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar.

Mensenhandel
De man ging op geraffineerde wijze te werk. Hij gaf het slachtoffer het idee dat ze een relatie hadden. Vervolgens heeft hij stiekem foto’s en filmpjes gemaakt van het slachtoffer. Waaronder een filmpje terwijl zij aan het douchen was. Die beelden dreigde hij te verspreiden om haar zo te dwingen tot prostitutie. Uiteindelijk heeft hij het dreigement uitgevoerd. Ongeveer in diezelfde periode heeft hij een minderjarig meisje via social media geprobeerd aan te zetten tot ontucht. Dat het bij pogingen is gebleven is niet aan de verdachte te danken en doet ook niet af aan de ernst van de feiten.

Diefstal
De man heeft drie andere vrouwen bestolen van twee telefoons en een telefoonhoesje met rijbewijs, ID-kaart en bankpas. Hij probeerde met deze diefstallen de slachtoffers aan hem te binden.

Strafmaat
De man heeft een totaal gebrek aan inzicht in zijn verwerpelijke daden. Hij is in 2016 veroordeeld voor vergelijkbare feiten. Bovendien liep hij in zijn proeftijd bij het plegen van deze nieuwe feiten. Omdat hij opnieuw in de fout is gegaan bepaalt de rechtbank dat hij nog 6 maanden van de eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf moet uitzitten. Daarnaast legt de rechtbank een contactverbod op met de slachtoffers. Een gedeelte van de verdenking op de dagvaarding voldeed niet aan de wettelijke eisen. De rechtbank wijkt daarom enigszins af van de eis van de officier van justitie.

Vonnis: ECLI:NL:RBMNE:2017:3954

Bron: De Rechtspraak

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
CLOSE