14/07/2020 11:04

Celstraf voor voormalig bewindvoerder

Een 59-jarige voormalig bewindvoerder uit Putten is veroordeeld voor verduistering en valsheid in geschrifte. Hij kreeg een gevangenisstraf van 2 jaar opgelegd.

Geld
Als bewindvoerder heeft de man over een periode van ruim 5 jaar ongeveer 500.000 euro van zijn cliënten voor eigen gebruik aangewend. Daarnaast heeft de man een deel van het bedrag tegenover de rechtbank willen verantwoorden door gebruik te maken van valse en vervalste documenten. De man heeft hiermee misbruik gemaakt van zijn positie en het vertrouwen dat zijn toch al kwetsbare cliënten en de rechtbank in hem hadden gesteld.

Schadevergoedingen
De man moet aan een aantal van zijn slachtoffers – degenen die zich in het strafproces als benadeelde partij hebben gevoegd – een schadevergoeding betalen ter hoogte van het per slachtoffer verduisterde bedrag. In totaal moet de voormalig bewindvoerder een bedrag van ruim 115.000 euro betalen.

Wederrechtelijk verkregen voordeel
Tot slot ontneemt de staat de man een bedrag van ruim 376.000 euro dat hij daarnaast nog als wederrechtelijk verkregen voordeel heeft genoten.

Bron: De Rechtspraak

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

1 Reactie op Celstraf voor voormalig bewindvoerder

  1. Zon bewind voerder moet met dat geld de schulden gaan aflossen,de mensen zitten mooi van de drup in de regen,dat wederrechtelijk verkregen voordeel moet gewoon terug naar de schuldenaren van wie het geld was om zo hun schulden af te betalen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT