14/12/2018 07:32

Rechters besluiten steeds vaker tot gedwongen opname in zorginstelling

De Amsterdamse rechtbank heeft dagblad Het Parool laten weten dat er een stijging is van het aantal zittingen waarvan de uitkomst is dat verwarde personen en psychiatrische patiënten gedwongen moeten worden opgenomen. In 2013 ging het om zo’n 2300 zaken, dit jaar stevent de rechtbank af op een kleine 2800 zaken. In ongeveer 80% van de zittingen die draaien om de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ) besluiten rechters dat de persoon gedwongen moet worden opgenomen. Daarnaast is er een toename van het aantal zaken waarbij geweld wordt gebruikt en vullen steeds meer Oost-Europese en Arabische namen de zittingslijst. Als oorzaak voor de stijging van het aantal gedwongen opnames wordt de bezuiniging in de zorg gegeven.

Bron: Het Parool

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.
Redactie

1 Reactie op Rechters besluiten steeds vaker tot gedwongen opname in zorginstelling

  1. Door stichting MEE en Maatschappelijk werk van WVS is vrouw onder werktijd meegenomen om fraude van huiselijk geweld optemaken.
    Rapport is opgemaakt door psycholoog van stichting MEE en berust op fraude omdat vrouw nooit naar de politie is geweest voor aangifte, en is afhankelijk van echtgenoot omdat zij niemand anders heeft, Geen familie.
    Er is ook opgemaakt 24 uurs begeleiding en CIZ indicatie.
    Dit rapport blijft geheim, als vrouw uithuis geplaats wordt komt het boven water om subsidies binnen te halen. Dit is zware schending van het gezinsleven waar ook rechters bij betrokken zijn en meegaan in FRAUDE.
    Politie is woordvoerster geweest om dit fraude in goede banen te leiden. In hoeverre zijn rechters onafhankelijk?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
CLOSE