14/07/2020 13:04

Vier maanden voorwaardelijk en taakstraf voor stalken advocaten

Een 50-jarige man uit het Brabantse Riel is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden voor het stalken van vier advocaten. Ook moet hij een taakstraf van 240 uur uitvoeren en mag hij geen contact met de advocaten meer opnemen.

Intimiderende belaging
De man zocht tussen juni 2015 en maart 2016 vrijwel iedere dag contact met zijn slachtoffers. Dat deed hij door hen te bellen en sms’jes te sturen. De man handelde naar eigen zeggen uit verveling. De inhoud van het contact werd na verloop van tijd steeds grimmiger. Ook stuurde de man seksueel getinte berichtjes naar een van de advocaten.

De rechtbank oordeelt dat de man zich met zijn gedrag schuldig heeft gemaakt aan een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de vier advocaten. De rechter kwalificeert het gedrag van de man als ergerlijk en intimiderend, temeer omdat uit het contact bleek dat hij kennis had van het persoonlijke leven van zijn slachtoffers. Bovendien ging hij ook ’s avonds en ’s nachts door met bellen en sms’en. Het zorgde ervoor dat de vier advocaten werden belemmerd in de uitoefening van hun beroep.

Herhaling voorkomen
Hoewel de man tijdens zijn rechtszaak aangaf zijn gedrag niet meer te zullen herhalen, is de rechtbank er niet gerust op dat hij het verwerpelijke van zijn handelen voldoende inziet. De opgelegde straf is er daarom op gericht de man er zo lang mogelijk van te doordringen dat een nieuwe misstrap ernstige gevolgen voor hem kan hebben. Voor de opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf geldt een proeftijd van twee jaar.

Bron: De Rechtspraak

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT