24/05/2019 13:25

Vijf maanden celstraf voor asielzoeker wegens poging tot zware mishandeling en bedreiging

Rechtbank Overijssel heeft een 30-jarige man afkomstig uit Algerije veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 maanden. De man heeft zich vorig jaar in het Schalkhaarse asielzoekerscentrum schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling en bedreiging door een kamergenoot met een mes te steken.

Uit de letselrapportage volgt dat het slachtoffer van de man wonden had op zijn hoofd, borst, buik, oksel en beide armen. Volgens een forensisch arts kunnen steekwonden in de borst of oksel leiden tot een klaplong. Tevens kan een steekwond in de borst leiden tot het raken van het hart of de grote bloedvaten. Door te handelen zoals verdachte heeft gedaan, heeft hij willens en wetens de aanmerkelijke kans aanvaard dat deze vitale delen beschadigd zouden worden waardoor zwaar lichamelijk letsel het gevolg had kunnen zijn. Deze omstandigheden, in onderlinge samenhang bezien, constitueren naar het oordeel van de rechtbank het voorwaardelijk opzet van verdachte op het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

De man heeft door zijn handelwijze een inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van zijn kamergenoot. De rechtbank rekent hem dit dan ook zwaar aan, met name gelet op de omstandigheid dat deze feiten zich in de woonruimte van slachtoffer hebben voorgedaan, waar hij zich bij uitstek veilig zou moeten kunnen voelen.

Klik hier voor het volledige vonnis.

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
CLOSE