ADVERTENTIE

 

Boekentip: De groenteboer uit Den Haag. De littekens van een kwart eeuw juridische ‘bovenwereld’.

De groenteboer uit Den Haag is een autobiografie van Hubert-Jan van Boxel (1968) die het van een doorsnee Haags jochie weet te schoppen tot destijds jongste notaris van Nederland en partner bij verschillende grote advocaten- en notariskantoren. Letterlijk ziek van de heersende zucht naar macht en geld zoekt hij zijn heil buiten de grote kantoren. Daar komt hij er al snel achter dat niet alleen de juridische dienstverlening geïnfecteerd is met verknipte ego’s, politieke spelletjes en manipulatief gedrag.

Van de straat in Den Haag via de zogenaamde bovenlaag van de samenleving maakt hij kennis met bijzondere mensen en bijzondere bedrijven. In zijn boek neemt hij de lezer onder andere mee naar zijn kennismakingen met burgemeesters, kamerleden, ministers, de minister-president en koning Willem Alexander. Ook andere bekende (en minder bekende) personen waaronder Louis van Gaal, Roger Lips, de dochter van Hulk Hogan en Guus Meeuwis passeren de revue.

Aan de hand van vele –soms hilarische, soms schokkende- anekdotes herbeleeft hij zijn levensweg die begint met doodgewoon geluk en die via geld, ziekte en uitputting uiteindelijk weer terugkomt bij de basis. De groenteboer uit Den Haag is een ongewoon boek van een heel gewone schrijver.

Tegenwoordig heeft oud-notaris Hubert‑Jan van Boxel een juridisch adviesbureau.

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Deel dit artikel:

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

ADVERTENTIE

 

TWEETS

 

ADVERTENTIE