04/06/2020 17:47

Twee gemeenteambtenaren Brunssum vrijgesproken van witwassen

De rechtbank Limburg heeft vandaag een echtpaar, beiden ambtenaar bij de gemeente Brunssum, vrijgesproken van witwassen. De man en de vrouw werden ervan verdacht in de periode van 1 januari 2010 tot 1 januari 2016 grote geldbedragen te hebben witgewassen door deze om te zetten in girale tegoeden op hun eigen rekeningen en die van hun kinderen en door ermee voertuigen te kopen.

Onderzoek
In de onderzoeksperiode van ruim 6 jaar is gebleken dat het echtpaar meermaals grote geldbedragen heeft gestort op hun rekening en die van hun twee kinderen. Volgens de rechtbank is niet komen vast te staan dat de contante gelden afkomstig zijn uit enig misdrijf. Slechts van een deel van het contante geld wordt de herkomst verklaard en deze blijkt legaal te zijn.

Bijzondere opsporingsmethoden
Na intensief onderzoek – met inzet van bijzondere opsporingsmethoden, zoals het afluisteren van telefoongesprekken, het observeren van verdachten en het checken van het e-mailverkeer bij de gemeente Brunssum – is van betrokkenheid van het echtpaar bij weedhandel of ander strafbaar handelen niet gebleken. Nu de rechtbank niet kan vaststellen dat de geldbedragen van enig misdrijf afkomstig zijn, spreekt de rechtbank het echtpaar vrij van witwassen.

Bron: De Rechtspraak

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT