ADVERTENTIE

 

Advies aan Hoge Raad: werkgever moet slapende dienstverbanden beëindigen

Naar aanleiding van prejudiciële vragen die de rechtbank Limburg aan de Hoge Raad heeft gesteld in een zaak over ‘slapende dienstverbanden’, heeft advocaat-generaal Ruth De Bock een advies uitgebracht. Als duidelijk is dat een zieke medewerker na twee jaar niet meer aan werk kan gaan, dan moet de werkgever deze werknemer ontslaan en dus niet in dienst houden met een slapend dienstverband.

Veel werkgevers houden zieke werknemers in dienst om onder de transitievergoeding (ontslagvergoeding) uit te komen. Deze vergoeding hoeft namelijk alleen bij daadwerkelijk ontslag uitgekeerd te worden. Naar schatting hebben duizenden Nederlanders een slapend dienstverband terwijl ze een WIA-uitkering van het UWV ontvangen. De overheid wil hier iets aan doen. Vanaf april 2020 kunnen werkgevers daarom met terugwerkende kracht de transitievergoeding die aan een arbeidsongeschikte werknemer is betaald, terugkrijgen van het UWV. De overheid hoopt hiermee te bereiken dat werkgevers een einde maken aan de slapende dienstverbanden.

Het advies van de advocaat-generaal is een onafhankelijk advies aan de Hoge Raad, die vrij is om het advies wel of niet op te volgen.

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Deel dit artikel:

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

ADVERTENTIE

 

TWEETS

 

ADVERTENTIE