03/06/2020 08:23

Financieel manager terecht ontslagen na naaktfoto’s op bedrijfsserver en ‘dikke-tieten-grappen’

Een 53-jarige financieel manager van een televisiebedrijf is volgens de kantonrechter terecht ontslagen. De man had per ongeluk seksueel getinte foto’s van zichzelf en twee vrouwen geplaatst op zijn werkcomputer en er waren tijdens het onderzoek gedurende zijn schorsing klachten van diverse werknemers binnengekomen over het gedrag van hem. De manager erkende een joviale man te zijn die wel houdt van ‘dikke-tieten-grappen’. Dit was gezien de cultuur binnen het bedrijf geen probleem volgens hem. Zijn ondergeschikten konden dit niet waarderen en voelden zich onvoldoende veilig om dit te melden. Het bedrijf is na het onderzoek naar de rechter gestapt met het verzoek de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

Het ontslag is volgens de rechter terecht en wordt toegekend op basis van de e-grond. Reden hiervoor is onder andere dat de man verwijtbaar is: mede door het feit dat de man zijn handelen tijdens de zitting erkende. “Dat hij als financial manager en statutair directeur (…) denkt zich dikke-tieten-grappen op de werkvloer te kunnen permitteren, levert naar het oordeel van de kantonrechter verwijtbaar handelen op.”

Wel vindt de rechter dat er geen sprake is van ernstig verwijtbaar handelen. De foto’s kwamen namelijk per ongelijk op de server van het bedrijf terecht en hij heeft niemand willen blootstellen aan de foto’s van hemzelf en twee onbekende vrouwen. Daarom heeft de man alsnog recht heeft op een transitievergoeding van zo’n €17.500.

Uitspraak: ECLI:NL:RBAMS:2019:9260

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT