ADVERTENTIE

 

#ikpiketnietlanger: strafrechtadvocaten weigeren begin 2020 twee weken lang piketdiensten

Een groeiende groep strafrechtadvocaten weigert in de eerste twee weken van het nieuwe jaar bijstand te geven aan mensen die zijn aangehouden. Onder de noemer #ikpiketnietlanger ageren ze tegen de afbraak van de gefinancierde rechtsbijstand. Dit doen ze door zich gedurende deze periode als verhinderd op te geven. Hierdoor kunnen ze niet worden opgeroepen. De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) en twee verenigingen van strafrechtadvocaten roepen advocaten op mee te doen aan de actie en tijdens de actie geen piketmeldingen aan te nemen.

De actie is het gevolg van een besluit van het kabinet. Die weigert – ondanks alle protesten – in 2020 geen extra geld uit te trekken voor de gesubsidieerde rechtsbijstand. Advocaten kunnen hierdoor niet fatsoenlijk meer hun werk doen omdat ze een te lage vergoeding krijgen voor hun diensten. Advocaten krijgen ook voor complexe zaken maar een beperkt aantal uren betaald en is er een standaardvergoeding voor piketmeldingen, ook als die bovengemiddeld veel tijd kosten. Daarnaast wordt wacht- en reistijd niet vergoed.

Kantoren die aan de actie meedoen zijn o.a. Jebbink Soeteman, Ausma De Jong Advocaten, Stroobach & Dijkers Advocaten, Cleerdin & Hamer, Korteweg van Baarlen, Meijers Canatan Advocaten en Hörchner Advocaten.

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Deel dit artikel:

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

ADVERTENTIE

 

TWEETS

 

ADVERTENTIE