02/06/2020 00:30

Update WAB schriftelijkheidsvereiste WW-premie: schriftelijk addendum is voldoende wanneer u als werkgever de lage WW-premie wilt betalen

Zoals wij al eerder schreven, geldt met ingang van 1 januari 2020 een nieuw financieringssysteem voor de WW-premie. De hoofdregel is dat u als werkgever een lage WW-premie betaalt voor werknemers die werkzaam zijn op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die geen oproepovereenkomst is. Voorwaarde voor die lage WW-premie is wel dat u de arbeidsovereenkomst op schrift stelt.

Het kan zijn dat u werknemers in dienst heeft die oorspronkelijk een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd hadden en die van rechtswege is overgegaan naar onbepaalde tijd. Vaak is voor deze werknemers geen schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aanwezig. Wilt u alsnog in aanmerking komen voor de lage premie, dan is het belangrijk dat u dit alsnog vastlegt in een addendum.

Schriftelijke arbeidsovereenkomst: addendum is voldoende
Het Forum Salaris heeft aangegeven dat het voldoende is om in de loonadministratie een schriftelijk addendum op te nemen dat is ondertekend door werkgever en werknemer. Het is dus niet noodzakelijk om een uitgebreide schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd op te stellen.

Voorwaarden lage WW-premie
U mag als werkgever voor werknemers dus de lage WW-premie betalen als wordt voldaan aan de volgende vereisten:

U en de werknemer hebben een schriftelijk addendum ondertekend;
Uit dit addendum blijkt dat sprake is van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die geen oproepovereenkomst is;
Het schriftelijk addendum wordt in de loonadministratie bewaard.

Meer weten over de WAB?
Heeft u vragen over de WAB, wilt u weten wat de WAB precies voor u inhoudt, of heeft u hulp nodig bij het opstellen van een addendum? Neem gerust contact op met mij of een van de overige arbeidsrechtsadvocaten van RWV of download ons whitepaper over de WAB.

Over de auteur
Deze blog is een bijdrage van mr. Steffie Schepers, werkzaam als advocaat bij RWV Advocaten in Leiden. Hier houdt zij zich bezig met arbeids- en privacyrecht. Zo adviseert zij verschillende ondernemers over de maatregelen die zij dienen te nemen gelet op de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT