ADVERTENTIE

 

[AboutLaw podcast] Welke rol speelt de factor tijd bij de vaststelling van schade? (afl. 40)

In deze aflevering praten wij met Dr. Marnix Hebly over de rol van de factor 𝘵𝘪𝘫𝘥 bij vaststelling van schade. Schadevergoeding strekt ertoe de benadeelde zoveel mogelijk in de positie te brengen waarin hij zou hebben verkeerd zonder aansprakelijkheidscheppende gebeurtenis. Die gebeurtenis kan evenwel oorzaak zijn van allerlei feitelijke ontwikkelingen die zich gaandeweg met het verstrijken van de tijd ontvouwen. Met welke feiten en omstandigheden, die zich voordoen na de gebeurtenis, moet de rechter rekening houden bij de vaststelling van schade? Welk moment heeft voor zijn oordeel als beslissend te gelden? En wat is het verschil tussen ‘momentschade’ en ‘duurschade’? Dit en nog veel meer in deze aflevering van AboutLaw.

Op 27 juni 2019 promoveerde Marnix aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op zijn proefschrift ‘Schadevaststelling en tijd’. Het proefschrift is uitgegeven door Boom juridisch.

Meer over AboutLaw podcasts vind je hier.

AboutLaw
AboutLaw is een podcast over nieuws en ontwikkelingen vanuit een juridisch perspectief. Gemaakt door juristen, voor juristen. Gastheer Bob Rietjens is advocaat en heeft al 20 jaar juridische werkervaring. Bob praat met professionals uit de industrie over actuele juridische gebeurtenissen en recente uitspraken. Website: www.aboutlaw.nl.

Deel dit artikel:

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

ADVERTENTIE

 

TWEETS

 

ADVERTENTIE