ADVERTENTIE

 

Baker McKenzie uitgeroepen tot meest vrouwvriendelijke advocatenkantoor

Baker McKenzie meldt met trots dat Corinne Schot, managing partner van kantoor Amsterdam, de prijs voor beste Structured Finance & Securitization advocaat van het jaar wint. Dit werd zojuist bekend gemaakt tijdens de Euromoney European Women in Business Law 2020 Awards. Ook ontving Baker McKenzie de prijs voor ‘Best International Firm for Gender Diversity’ en werd het kantoor voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot het advocatenkantoor met de meest vrouwvriendelijke werkomgeving.

De prijzen zijn bedoeld om waardering uit te spreken voor zowel individuele advocaten die excelleren in hun vakgebied als kantoren die zich buitengewoon hebben ingezet voor de ontwikkeling van vrouwen in de advocatuur.

Corinne Schot is een expert in derivaten, fintech en internationale financiële regelgeving en is sinds 2011 partner bij Baker McKenzie. Onder haar leiderschap verdubbelde de Banking & Finance praktijk in grootte en werden de diensten uitgebreid en geïntegreerd. Ze stond in FY19 aan het hoofd van de EMEA Financial Services Regulatory Group en is lid van de Global Financial Committee. Ook is zij voorzitter van Baker’s Amsterdamse Diversity & Inclusion Committee en vervult ze op internationaal gebied een invloedrijke rol binnen het LGBT-netwerk van Baker McKenzie. In 2018 werd zij managing partner van kantoor Amsterdam.

Corinne Schot: “Ik ben natuurlijk erg blij met deze individuele prijs, maar wil daarbij benadrukken dat ik een zeer sterk team achter en naast me heb staan. Daarnaast is het mooi dat onze strategische focus op diversiteit en inclusie wordt gezien in de markt. Het thema staat al jaren hoog op onze agenda. Samen met collega’s en cliënten werken we hard aan gelijke kansen op de werkvloer en dragen we op verschillende manieren bij aan het maatschappelijke discours over dit onderwerp.”

“Deze prijzen zijn een bevestiging van de aandacht voor diversiteit en inclusie binnen onze eigen organisatie, maar ook van onze inspanningen om een voorbeeld te zijn binnen de advocatuur”, zegt Baker McKenzie’s Global Chair of Diversity & Inclusion Constanze Ulmer-Eilfort. “Vorig jaar waren we wereldwijd het eerste advocatenkantoor dat 40:40:20 gender targets stelde. Tegelijkertijd ben ik net zo trots op het feit dat de inhoudelijke kwaliteit van ons werk niet onopgemerkt blijft.”

De uitreiking vond dit jaar digitaal plaats vanwege COVID-19.

Bron: Persbericht

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Deel dit artikel:

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

ADVERTENTIE

 

TWEETS

 

ADVERTENTIE