ADVERTENTIE

 

Man moet 325.000 euro criminele winst afstaan en krijgt cel voor doodsbedreiging en wapenbezit

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 30-jarige man uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden. Hij bedreigde iemand met een automatisch vuurwapen, had meerdere vuurwapens in bezit en trof voorbereidingshandelingen voor hennepteelt. Naast de celstraf moet de man 325.000 euro criminele winst afstaan.

De verdachte was in juni jl. samen met 2 anderen in een woning in Eindhoven, waar op de bovenverdieping een hennepkwekerij zat. De bewoner die de verdieping verhuurde kreeg ruzie met de mannen over de huur. Op dat moment richtte onder meer de verdachte een automatisch vuurwapen op het hoofd van de bewoner en werd er gezegd dat hij ‘rustig aan moest doen, anders zou hij worden neergeschoten’.

De politie hield de verdachte 3 dagen later aan en trof in zijn woning een automatisch vuurwapen en een pistool, een patroonhouder en patronen aan. Ook lagen er voorwerpen en stoffen in de woning waarvan de verdachte wist dat die bestemd waren voor de teelt van hennep. Dit ging om onder meer transformators, lampen, verpakkingsmateriaal en gereedschap voor het werken met elektriciteit.

Verder lezen bij De Rechtspraak
Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Deel dit artikel:

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

ADVERTENTIE

 

TWEETS

 

ADVERTENTIE