14/12/2019 02:06

Monsterboard discrimineert met vinkje maximale werkervaring

Het College voor de Rechten van de mens heeft bepaald dat Monsterboard zich schuldig maakt aan leeftijdsdiscriminatie door werkgevers de mogelijkheid te bieden kandidaten te werven op het maximum aantal jaren werkervaring. De uitspraak kwam na een klacht van Ieder1Gelijk die bij het college binnenkwam. Na een onderzoek oordeelde het College op enkele weken terug dat Monsterboard inderdaad verboden onderscheid maakte op grond van leeftijd.

Monsterboard eigenaar Monster Worldwide Netherlands BV ziet het platform zelf niet als arbeidsbemiddelaar, maar is van mening als een faciliterend platform te opereren. Juristen zien dit anders: zij vinden dat het dienstenaanbod valt onder het begrip arbeidsbemiddeling waardoor het zich moeten houden aan de Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd bij arbeid. Het college vindt namelijk dat het stellen van een maximum aan het aantal jaren werkervaring een grote groep kandidaten, zoals ouderen, uitsluit.

Monsterboard heeft inmiddels de functionaliteiten aangepast waardoor alleen de minimale werkervaring bij vacatures nog zichtbaar is. De hele publicatie is hier te lezen.

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT