22/09/2019 04:01

Jonge mannen krijgen celstraf voor bedreigen en in brand steken van man

De rechtbank Den Haag heeft vier mannen van respectievelijk 18, 19 en 22 jaar veroordeeld die een jongeman hebben meegenomen naar een kelderbox, waar hij is geslagen en met een nepvuurwapen is bedreigd en uiteindelijk in brand is gevlogen.

De man die het slachtoffer met brommix (een mengsel van benzine en olie) heeft overgoten en met de aansteker heeft geklikt is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. Op twee jonge mannen is het jeugdstrafrecht toegepast en zij zijn verminderd toerekeningsvatbaar. Zij krijgen een jaar jeugddetentie. Daarnaast krijgt de één een onvoorwaardelijke jeugd-TBS voor de duur van twee jaren en de ander een voorwaardelijke jeugd-TBS. De vierde man, die niet wist van het plan en buiten in de gang voor de kelderbox is blijven staan, is veroordeeld tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden.

Het slachtoffer, dat spullen van één van de vier mannen zou hebben gestolen, is naar een woning gelokt met het verhaal dat hij daar met meisjes zou gaan chillen. Buiten hebben de mannen het slachtoffer opgewacht en geslagen en onder bedreiging meegenomen naar de kelderbox. In de kelderbox kreeg het slachtoffer het nepvuurwapen op zijn hoofd en in zijn mond en werd hij geslagen. Hij moest zijn jas afgeven en vertellen waar de spullen waren die hij zou hebben gestolen.

Één van de mannen heeft een jerrycan met brommix gepakt en het slachtoffer daarmee overgoten. Daarna moest het slachtoffer zijn eigen aansteker afgegeven. Nadat met die aansteker geklikt is vloog het slachtoffer in brand. Het slachtoffer heeft het overleefd, maar heeft wel huidtransplantaties moeten ondergaan en zal littekens houden. De rechtbank heeft het slachtoffer een vergoeding voor de door hem geleden immateriële schade toegekend.

Bron: Rechtspraak

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




SLUIT
SLUIT