11/07/2020 14:32

Ontslag voor spookpatiënt

Een operatie verzinnen om niet te hoeven werken? Er zijn werknemers die er geen probleem mee hebben. Dat blijkt uit een recent vonnis. Wat was er aan de hand? Advocaat Max van Til van Croon Davidovich Advocaten geeft uitleg.

Ziekmelding
Bij kinderopvang “De Honderd Huizen” uit Hengelo werkte een pedagogisch medewerkster met een rijke fantasie. Aan het begin van een werkdag stuurde ze haar werkgever een WhatsApp-bericht dat ze ’s nachts in het ziekenhuis was opgenomen en dat ze aan haar blindedarm zou worden geopereerd. De werkgever wilde de werkneemster een bloemetje sturen en nam daarom contact op met het ziekenhuis in Hengelo om te informeren op welke kamer de patiënt lag.

Ontslag op staande voet
Het ziekenhuis in Hengelo bleek mevrouw niet te kennen. Ziekenhuizen in omringende plaatsen ook niet. Haar telefoon nam ze niet op de deur van haar woning werd niet opengedaan. Uiteindelijk wist haar familie de werkgever te vertellen dat ze op Texel zat. Die voelde zich natuurlijk belazerd en bedrogen en ontsloeg de werkneemster op staande voet.

Kort geding
Onze pedagogisch medewerkster was het niet eens met haar ontslag en startte een kort geding. In die procedure betoogde ze dat ze psychisch verward was geweest door persoonlijke omstandigheden. Maar volgens de rechter zijn er helemaal geen aanwijzingen dat de psychische toestand van de werkneemster zo ernstig was dat haar handelwijze haar niet kan worden aangerekend. De rechter vindt het ontslag op staande voet dan ook prima.

mr. Max van Til

mr. Max van Til

Advocaat arbeidsrecht bij Croon Davidovich Advocaten
Max is ruim vijftien jaar arbeidsrechtadvocaat en als partner verbonden aan Croon Davidovich Advocaten. Hij denkt vooruit en zorgt voor heldere analyses en slimme, verrassende, maar vooral overtuigende oplossingen.
mr. Max van Til
mr. Max van Til

Recente blogs van mr. Max van Til (overzicht)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT