ADVERTENTIE

 

Vrijspraak van verboden naaktrecreatie in Delft

Het Gerechtshof Den Haag heeft op 11 juli 2014 acht verdachten in zestien zaken vrijgesproken van verboden naaktrecreatie. De gemeente Delft heeft op 18 april 2013 het naaktstrand in natuur- en recreatiegebied de Delftse Hout opgeheven.

De acht verdachten hebben na die datum op verschillende momenten toch ongekleed op het strand gerecreëerd en hebben daarvoor strafbeschikkingen (boetes) gekregen.

In de wet staat dat ongeklede recreatie niet is toegestaan op openbare plaatsen die daarvoor ‘niet geschikt’ zijn. De verdachten hebben gezegd dat niet duidelijk is wat de wetgever daarmee heeft bedoeld. Het Gerechtshof Den Haag vindt dat de wet zo moet worden begrepen dat naaktrecreatie niet is toegestaan op openbare plaatsen die daarvoor evident niet geschikt zijn. In de zaken van de acht verdachten is daarvoor onvoldoende bewijs en daarom zijn zij vrijgesproken.

Het Openbaar Ministerie had het gerechtshof gevraagd om handhaafbare regels met betrekking tot naaktrecreatie. Het gerechtshof heeft daarover in zijn arrest gezegd: “Het is niet aan de rechter duidelijke wetten te maken of wetten duidelijk te maken; dat is uitdrukkelijk een taak van de wetgever.”

Bron: Rechtspraak

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Deel dit artikel:

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

ADVERTENTIE

 

TWEETS

 

ADVERTENTIE