25/08/2019 01:05

Vrijspraak van verboden naaktrecreatie in Delft

Het Gerechtshof Den Haag heeft op 11 juli 2014 acht verdachten in zestien zaken vrijgesproken van verboden naaktrecreatie. De gemeente Delft heeft op 18 april 2013 het naaktstrand in natuur- en recreatiegebied de Delftse Hout opgeheven.

De acht verdachten hebben na die datum op verschillende momenten toch ongekleed op het strand gerecreëerd en hebben daarvoor strafbeschikkingen (boetes) gekregen.

In de wet staat dat ongeklede recreatie niet is toegestaan op openbare plaatsen die daarvoor ‘niet geschikt’ zijn. De verdachten hebben gezegd dat niet duidelijk is wat de wetgever daarmee heeft bedoeld. Het Gerechtshof Den Haag vindt dat de wet zo moet worden begrepen dat naaktrecreatie niet is toegestaan op openbare plaatsen die daarvoor evident niet geschikt zijn. In de zaken van de acht verdachten is daarvoor onvoldoende bewijs en daarom zijn zij vrijgesproken.

Het Openbaar Ministerie had het gerechtshof gevraagd om handhaafbare regels met betrekking tot naaktrecreatie. Het gerechtshof heeft daarover in zijn arrest gezegd: “Het is niet aan de rechter duidelijke wetten te maken of wetten duidelijk te maken; dat is uitdrukkelijk een taak van de wetgever.”

Bron: Rechtspraak

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
CLOSE