ADVERTENTIE

 

Boekentip: Juridische aspecten van contant geld

Mag een gemeentehuis contant geld weigeren wanneer iemand zijn paspoort komt aanvragen? En hoe zit dat met restaurants en winkels waar klanten willen afrekenen? Dit thema staat centraal in het boek Juridische aspecten van contant geld van mr. drs. Bram Scholten. Volgens Scholten, werkzaam bij De Nederlandsche Bank, roept de verschuiving van cash naar elektronisch betalen veel nieuwe vragen op over de positie van contant geld als wettig betaalmiddel. Tegelijkertijd wordt er in de juridische literatuur tot nu toe weinig aandacht besteed aan de rechten van consumenten m.b.t. het contant afrekenen.

Daarnaast volgt Scholten in zijn boek de kringloop van contant geld: van de uitgifte van bankbiljetten en munten door de officiële autoriteiten tot het gebruik van contant geld als betaalmiddel, eventuele vernietiging en nieuwe ontwerpen. Bijzondere onderwerpen zoals valsemunterij en ‘nepgeld’ komen uitgebreid aan bod.

Juridische aspecten van contant geld is een aanrader voor iedereen die beroepshalve of uit nieuwsgierigheid belangstelling heeft voor de juridische positie van contant geld.

Jaar van verschijning: 2017
Uitgever: Uitgeverij Paris B.V.

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Deel dit artikel:

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

ADVERTENTIE

 

TWEETS

 

ADVERTENTIE