24/03/2019 08:42

Vrouw eist via rechter dat man affectieve relatie erkent

Een man en een vrouw die elkaar al meer dan twintig jaar kennen krijgen, na een lange periode elkaar niet meer gezien en gesproken te hebben, in 2016 weer contact met elkaar. Eind 2016 scheidt de man van zijn echtgenote. Ondertussen hebben de man en vrouw (app)contact met elkaar en dit is volgens de vrouw meer dan vriendschappelijk.

Eind november 2017 plaatst de man op Facebook dat hij een relatie heeft. De vrouw ziet dit, vraagt de man hoe dit zit waarna de vlam in de pan slaat. De vrouw voelt zich verraden en gebruikt een verklaring van een psycholoog om een kort geding tegen de man te starten. Ook informeert ze het bedrijf waar de man werkt en de ex-echtgenote.

De vordering van de vrouw is niet mals. Zo vordert zij dat de man moet erkennen dat er een affectieve relatie is geweest en dat hij dat schriftelijk aan de vrouw moet bevestigen. Hij mag dit ook niet langer ontkennen. De vrouw wil ook dat de man in een mail aan zijn ex-vrouw erkent dat er een affectieve relatie is geweest, ook tijdens de onderhandelingen over het convenant. Een vergelijkbare mail zou hij moeten sturen aan zijn huidige vriendin.

De voorzieningenrechter vindt dat er van onrechtmatig handelen aan de zijde van de man geen sprake is. Ook al zou er sprake zijn van een affectieve relatie. De vrouw haalt bakzeil in deze procedure.

Vonnis: ECLI:NL:RBNNE:2018:3950

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
CLOSE