21/02/2020 20:16

Rechter geeft vader geen toestemming voor IQ-test dochter na twijfel schooladvies

Basisschool De Tweeklank in Hazerwoude-Rijndijk hoeft geen een IQ-test af te nemen bij een leerling, zoals haar vader had geëist. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag bepaald. De rechter vindt dat zo’n IQ-test niet kan plaatsvinden zonder goedkeuring van de moeder. Zij geeft echter echter geen toestemming. De ouders oefenen het gezamenlijk gezag uit, zodat de moeder wel toestemming moet verlenen voor het afnemen van een IQ-test. Volgens de voorzieningenrechter heeft de vader bovendien niet kunnen aantonen dat de school expliciet had toegezegd om de test af te nemen.

De schoolresultaten van het meisje zijn sinds de scheiding van haar ouders enkele jaren geleden achtergebleven. Zij heeft veel ondersteuningsbehoefte en daarom was er regelmatig overleg met de school, de ouders en verschillende instanties. De vader maakt zich er kennelijk zorgen over of zijn dochter het voortgezet onderwijs op het juiste niveau gaat volgen.

De school liet afgelopen juli al weten weten dat de intelligentietest niets zal veranderen aan het advies. „Dat is opgesteld op basis van veel meer”, aldus de advocate van de school.

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT