18/09/2019 13:58

Tatoeëerder veroordeeld voor verkrachting en aanranding eerbaarheid

De rechtbank Noord-Nederland heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 9 voorwaardelijk voor het verkrachten van 2 vrouwen en het aanranden van de eerbaarheid van 1 vrouw. Hij was werkzaam als piercer en tatoeëerder. Als bijkomende straf ontzegt de rechtbank hem het recht om in die beroepen te werken tijdens zijn onvoorwaardelijke straf en in de vijf jaren daarna.

Slachtoffers waren aan zorg van verdachte toevertrouwd
Verdachte heeft zich twee keer schuldig gemaakt aan een verkrachting en eenmaal aan feitelijke aanranding van de eerbaarheid. Hij was werkzaam als piercer en tatoeëerder in zijn eigen zaak in Groningen. De slachtoffers kwamen bij hem voor een piercing of een tatoeage. Zij waren als zodanig aan zijn zorg toevertrouwd en bevonden zich tijdens de gepleegde feiten in een afhankelijke positie ten opzichte van verdachte. Zij lagen al dan niet geheel met hun onderlichaam ontkleed op de stoel van verdachte en werden onzedelijk betast tijdens het zetten van een piercing of tatoeage in of nabij de vagina. Bij twee slachtoffers heeft verdachte zijn vingers in de vagina gebracht.

Eerdere veroordeling
Verdachte is ook eerder, namelijk in 2012, door het Gerechtshof veroordeeld voor aanranding van vrouwen die bij hem in de tattooshop kwamen. Er is dus sprake van recidive. De rechtbank houdt er wel rekening mee dat dit ging om feiten uit 2007 en 2009 en dat het minder vergaande handelingen betrof.

Strafoplegging
Alles overwegend komt de rechtbank tot de oplegging van een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaren en als bijzondere voorwaarden een ambulante behandelverplichting en een meldplicht. Om zeker te stellen dat verdachte tijdens zijn onvoorwaardelijke straf en in de vijf jaren daarna niet werkzaam zal zijn als piercer of tatoeëerder, zal de rechtbank hem tevens (als bijkomende straf) het recht ontzeggen in die beroepen te werken.

Bron: De Rechtspraak

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
CLOSE