23/02/2020 21:36

Allianz moet dierenarts met reuma arbeidsongeschiktheidsuitkering blijven verstrekken

Verzekeraar Allianz moet van rechtbank Rotterdam een dierenarts met reumatoïde artritis een arbeidsongeschiktheidsuitkering blijven verstrekken. Ook had de verzekeraar de arbeidsongeschiktheidsverzekering niet mogen opzeggen.

De vrouw had al zo’n tien jaar een verzekering en deed hier in 2014 voor de eerste keer een beroep op. De verzekeraar zegde kort hierna de verzekering op en stopte met betalen, naar eigen zeggen omdat de vrouw bepaalde klachten bij het aangaan van de verzekering niet zou hebben gemeld. Het ging om een slijmcyste aan haar pols en huidklachten.

Enkele medische deskundigen hebben zich vervolgens gebogen over de vraag of de klachten reden zouden zijn geweest om voorwaarden te stellen bij het aangaan van de verzekering. Hun conclusies liepen uiteen, waarna de rechter besloot een onafhankelijke deskundige te benoemen die uitsluitsel moest geven. Deze deskundige stelde vast dat de verzekeringsaanvraag niet geweigerd zou zijn en dat uitsluitingsclausules evenmin aan de orde zouden zijn geweest. De rechter vindt dat “een redelijk handelend verzekeraar een verzekeringsovereenkomst met de dierenarts zou zijn aangegaan, ook indien zij juist en volledig zou zijn geïnformeerd over de niet-medegedeelde feiten.”

De opzegging van de arbeidsongeschiktheidsverzekering per 20 mei 2014 is daarom niet rechtsgeldig. Omdat de verzekering nog gewoon doorloopt moet Allianz ook een arbeidsongeschiktheidsuitkering blijven betalen.

Bron: AM:web

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT