03/06/2020 09:30

Man krijgt 6 jaar cel voor afdreiging en verkrachting van jonge vrouwen

Een 25-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van zes jaar. Daarnaast moet hij enkele duizenden euro’s aan schadevergoeding betalen. De man heeft een aantal jonge vrouwen afgedreigd, geld afhandig gemaakt en verkracht.

De man zou verschillende jonge vrouwen hebben gechanteerd en benadeeld. Hij benaderde de vrouwen via social media waaronder Tinder, Baddoo en SnapChat en vroeg hen na verloop van tijd pikante foto’s. Hierna dreigde hij de foto’s te exposen of de vrouwen moesten geld overmaken. De vrouwen leefden vervolgens in angst.

De man lokte onder andere een slachtoffer naar zijn woning en plaatste een kast voor de deur van de slaapkamer toen de vrouw die had betreden. De man duwde haar tegen de muur aan en pakte haar met twee handen om haar keel. De vrouw werd geïnstrueerd dat ze moest luisteren. Vervolgens dwong de man de vrouw tot (orale) seks. Volgens de man ging het om vrijwillige seks. De rechtbank acht de verklaring van de man in het licht van andere slachtoffers ongeloofwaardig.

De man is volledig toerekeningsvatbaar. Uit het psychologisch onderzoek blijkt dat hij gemiddelde intelligent is maar weinig oog en interesse heeft voor het welzijn van anderen.

Uitspraak: ECLI:NL:RBDHA:2020:245

Redactie

Redactie

Onze redactie houdt je dagelijks op de hoogte van actuele en relevante juridische ontwikkelingen, uitpraken en nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
SLUIT
SLUIT